10 Mart 2013 Pazar






BIKTIĞIMIZ ANLAR KENDİ YALNIZLIĞIMIZ OLABİLİR Mİ? 
Günler,aylar hatta saatler boyunca sıkıldığımız,bıktığımız anlarda hep hayaller kurulur.Bazıları  gerçekleşebilecek bazıları da hep aynı kalacak hayaller..
Derslerden,aile hayatından ve aşk hayatından hayaller ne de güzeller.Derslerin iyiye odaklı olması,aile yaşamımızda ailemizle hep iyiye yönelik olay övgüsünün gitmesi.Aşk'a gelirsek,bizim olmayacak birini ya da ona ulaşmak için elimizden geleni yaptığımız hayallerimizi tatlandırırız.İnsanın özündedir sanki bıkkınlık,bir olay olmasa da bazen çokta mutlu olsak bile sıkılırız,bunalırız yaşamdan..Belkide problemin bize verdiği asıl sorudur yalnızlık acaba biz yalnız olduğumuz anlarda mı sıkılırız? Sorun burada başlar..
Yalnızlığı bir matematik sorusuna benzetebilir miyiz? O soruyu çözme aşamasına kadar uğraşırız.Ama sonuç olarak bir şekilde çözümü buluruz,hocamızdan veya bir başka birinden bile olsa sorunun çözümünü buluruz. Kendimize sormamız gereken soru ise ben bu soruyu neden çözemiyorum? Çalışmadığım için mi yoksa çalıştığımı zannedip yapamadığım için mi?
Bizlerde biliriz ki çalıştığımız zaman herşeyin üstesinden gelebiliriz. Yalnızlıkta böyle bir şey değil midir? Eğer sürekli içimize kapanıp ben yalnızım,hayattan bıktım üstüme geliyor,dertlerim çok fazla ölmek istiyorum gibi cümleler kurarız.Aslında birşeylerle uğraşırsak yalnız olmadığımızı da anlarız.Örnek; Resim yapmak, bizi hayaller ülkesine götürür.Çok iyi resim yapmamız da gerekmiyor zaten.Resim güzel çizemiyorsak renklerle uğraşalım renk geçişlerini yaşadığımız hayata göre şekillendirelim.Yaptığımız renkler bizi belirlersin,mavi rengin altına yeşil yeşilin altına turuncu.Bunlar bizim kafamızı ve yalnızlığımızı giderecek şeyler..
Müzikte öyle değil midir? Sonra dans? İyi dans etmemiz gerekmiyor ya da sesimizin güzel olması gerekmiyor. Evinizin veya bulunduğunuz ortamın heryerini kapayın camlar v.b yerleri.Sonra bağıra çağıra şarkı söyleyin ve dans edin.Kendi sesiniz size iyi gelmiyorsa  açın herhangi bir müziği dans etmeye başlayın..
Eğer hayatımız içerisinde uğraşacak şeylerimiz olursa yalnızlığımız azalır..

D.Kahraman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder